Beleef het met Eef: “Alweer zes weken verder…”

Zes weken geleden ben ik bevallen van dochtertje Bente. Zes weken geleden… wat gaat de tijd toch hard. Mijn hele zwangerschap heb ik jullie op de hoogte gehouden van mijn belevenissen en nu de “officiële” herstelperiode voor de kraamvrouw is afgelopen, is het een mooi moment om deze bijzondere periode af te sluiten. 

Zwanger zijn is iets bijzonders. Dat besefte ik wel, maar nu ik andere zwangere vrouwen zie, voel ik dat steeds meer. Bijzonder dat er een heel mensje in je groeit en waar je vanaf dag één verliefd op bent. Ze zeggen niet voor niets: ‘De enige blind date waarvan je verzekerd bent van liefde op het eerste gezicht!’ Negen maanden lang leef je toe naar het moment waarop je eindelijk je kleintje kan ontmoeten. Hoe hij of zij eruit ziet, hoe het karakter zal zijn, hoe je het zelf zal vinden. En dan opeens gebeurt het, wordt je op slag verliefd en ben je alweer zes weken verder.

Ik hoorde vaak: ‘die buik ga je echt nog missen’. Toen begreep ik dat niet… en nu eigenlijk nog steeds niet. Hoe bijzonder en mooi ik het ook vind, ik ben weer ontzettend blij met mijn lichaamsvrijheid. Ik ren, dans, spring, buk… heerlijk! Alleen mijn fiets staat nog op mij te wachten. Maar nu na zes weken duurt het niet lang meer voordat ik ook daar weer op jump.

Daarnaast ben ik ontzettend blij dat ik eindelijk dat kleine wondertje mocht ontmoeten en haar nu kan leren kennen. Ze wordt met de dag wijzer en na elk slaapje ontwaakt er een voorzichtig glimlachje op haar gezicht. Langzamerhand begin ik haar te begrijpen en hoewel het daardoor steeds leuker en leuker wordt… kijk ik het liefst elke dag nog naar de foto’s van de eerste dagen. Ik wil gewoon geen moment vergeten.

Bente, lieverd, ik geniet van elk moment, ik kijk uit naar al onze avonturen samen en ik zwijmel af en toe nog even terug naar die mooie herinneringen.

Lieve volgers, bedankt voor jullie leesuren. Dit is voor nu Eef haar laatste blog. Wil jij ook dat ze haar avonturen blijft delen? Laat het dan weten via een reactie!