Belinstructies

 Wanneer bel je de verloskundige?

Wanneer je voor je 37 weken zwangerschap denkt weeën te hebben of je vruchtwater verliest moet je altijd bellen.

  1. Weeën

Eerste kindje: bel ons als je 2 uur lang, om de 5 minuten, weeën hebt die ongeveer 60‐90 seconden aanhouden en die je flink moet weg zuchten.

Al eens eerder bevallen: bel ons als je een uur lang regelmatige weeën hebt.

  1. Vruchtwaterverlies

Je moet altijd bellen indien;

‐ Het vruchtwater groen of bruin is en/of

‐ Je kindje niet is ingedaald. Ga in dat geval altijd liggen en wacht tot de verloskundige bij je thuis is.

Als het vruchtwater helder van kleur is, bel ons tussen 9:00 en 22:00 uur direct. Gebeurt dit `s nachts en is het helder van kleur dan kun je wachten met bellen tot in de ochtend. Neem wel op het moment dat de vliezen breken de temperatuur rectaal en doe dat nog een keer voordat je `s ochtends belt. Bij een temperatuur boven de 38 graden, ALTIJD direct bellen. Bewaar de onderbroek, het maandverband of inlegkruisje waar vruchtwater op gekomen is, zodat we die kunnen beoordelen.

  1. Bloedverlies

Bloedverlies tijdens de bevalling is normaal, maar wanneer je ruim helderrood bloedverlies hebt, 2 volle maandverbanden in een half uur, moet je ons altijd bellen.

  1. Ongerustheid

Wanneer je twijfelt, wanneer je ongerust bent of gewoon wilt overleggen mag je altijd bellen.

In de bovenstaande gevallen bel je naar het spoednummer 06-41854362 om rechtstreeks met de verloskundige te bellen. Als je geen gehoor krijgt, bel het nummer nogmaals na 10 minuten. Indien wederom geen gehoor kan je bellen naar de Geboortekliniek van het Westeinde op het nummer

070-3051871.

 

 

 

Bewaren

Bewaren