Bevallen

De geboortekliniek is gevestigd in het MCH Westeinde. Op deze locatie Westeinde kan de bevalling plaats vinden in de Geboortekliniek. 

In de Geboortekliniek kun je zonder medische indicatie en onder begeleiding van je eigen verloskundige bevallen en (een gedeelte van) de kraamtijd doorbrengen.

Bij ons beval je onder begeleiding van je eigen vertrouwde verloskundige en krijg je ondersteuning van onze kraamverzorgenden. Wanneer er tijdens de bevalling medische ondersteuning nodig is dan staat het medisch team binnen enkele minuten aan jouw bed om jullie te helpen.

Wanneer kom je naar de Geboortekliniek

Al vroeg in de bevalling kun je naar onze locatie in het HMC Westeinde komen. Je hoeft dus niet te wachten tot een bepaalde fase van de bevalling is bereikt. Iedere vrouw is anders en sommigen voelen zich nog prettig thuis en willen daar een gedeelte van de weeën opvangen. Maar voor anderen geeft het een rustig gevoel om alvast in de Geboortekliniek te zijn. In overleg met je verloskundige zal de Geboortekliniek op de hoogte gesteld worden van je komst en wij zorgen ervoor dat je kamer gereed is.

Wat moet ik meenemen naar de Geboortekliniek?

Bevallen of weeën opvangen in een (beval)bad

In de Geboortekliniek is het mogelijk om in bad te bevallen. In twee van de vier verloskamers staat een groot bad. Het bad kun je gebruiken voor het opvangen van de weeën, maar je kunt er ook in bevallen. Heb je een speciale wens om te bevallen, laat het weten, de Geboortekliniek staat vrijwel overal voor open.

Pijnbestrijding

Tijdens de bevalling zijn er verschillende pijnbestrijdingen mogelijk. Hieronder een overzicht van de pijnbestrijdingen in de Geboortekliniek.

Pijnbestrijding in de Geboortekliniek

Wil je meer informatie over de verschillende pijnbestrijdingen tijdens de bevalling? Lees alle voor en nadelen van de pijnbestrijdingen in de folder hieronder. De folder is op de website van deverloskundige.nl verkrijgbaar in meerdere talen.

Soorten pijnbestrijding bevalling

Bekijk het filmpje over omgaan met pijn tijdens jouw bevalling.

ondersteuning bevallen baarstoel kaya ondersteuning bevallen2 ondersteuning bevallen3
Kaya Baarstoel Speciale skippybal Warm bad

Bewaren

Bewaren

Bewaren