Borstvoeding

Het geven van borstvoeding is een bijzondere ervaring. Soms spannend, krijgt mijn baby wel voldoende en doe ik het wel goed? Met de juiste begeleiding kan het heel ontspannend zijn voor jou en je baby. Borstvoeding is de beste start die je je baby kunt geven. Wij zullen er alles aan doen om van deze start een succes te maken.

De verloskundigen zullen er naar streven om je kindje binnen 1 uur na de bevalling aan de borst te laten drinken. De kraamverzorgende zal je daarna zoveel mogelijk uitleggen over de borstvoeding en verschillende voedingshoudingen met je oefenen.

De kraamverzorgenden van Kraamzorg Wereld Wonder en de Geboortekliniek hebben hetzelfde borstvoeding beleid. Dit voorkomt onduidelijkheid. Zo kunnen we er met elkaar alles aan doen om de borstvoeding te laten slagen.

Borstvoeding:

Borstvoeding informatieTijdens de kraamperiode staat de kraamverzorgende voor je klaar om alle vragen te beantwoorden en adviezen te geven omtrent de borstvoeding, denk bijvoorbeeld aan:

  • Voedingssignalen herkennen
  • Huid op huid contact
  • Rooming-in
  • Goed aanleggen
  • Verschillende voedingshoudingen
  • Borstvoedingsorganisaties

Houdt je baby na de geboorte met huid op huid contact bij je, zodat jullie rustig kennis kunnen maken en de baby ongestoord op zoek kan gaan naar de borst. Leg je baby binnen 1 uur na de geboorte aan de borst. Mocht dit wegens medische redenen niet haalbaar zijn, leg je baby dan met huid op huid contact bij de partner.

Wij adviseren om zeker de eerste dagen de baby zo vaak mogelijk aan de borst te leggen en niet langer dan 2 á 3 uur tussen de voedingen te laten. Wil de baby eerder drinken dan om de 2 uur, dan mag dit altijd. Laat de baby afwisselend en in verschillende houdingen aan beide borsten drinken, dit verkleint de mogelijke klachten rondom borstvoeding.

Bespreek je voedingskeuze met de verloskundige, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken.

Bezoek gratis (als je bij ons bent ingeschreven) en vrijblijvend de borstvoedingsbijeenkomst en maak daarna je keuze voor borstvoeding of flesvoeding! Klik hier voor informatie over de borstvoedingsbijeenkomsten.