Eef: Zwangerschapsblog week 20

Zwangerschapsblog week 20: Anders dan anders….

Dat er genoeg gebeurt met je lichaam is algemeen bekend, omdat je niet weet wat je kunt verwachten, kan ik daar dus totaal geen voorstelling van maken. 

Zo dacht ik zaterdag, ik ga even naar een behangwinkel fietsen, 10 km verderop, met tegenwind. Ik kan je vertellen, mijn conditie was met de eerste windvlaag al weggevlogen. Het spijt me zeer, maar dat ben ik echt niet gewend! Zo sprong ik woensdagavond ook nog even op de fiets naar de supermarkt. Om er vervolgens, bij de kassa om 19:55 uur (de winkel sluit om 20:00 uur) achter te komen dat ik wel mijn portemonnee bij me had, maar geen pinpas! En met die paar losse euro’s, die ik bij me had, ging ik het ook niet redden. In paniek keek ik de winkel rond op zoek naar een bekende, waarna ik vervolgens dacht, nee dat is echt té gênant. Ik haastte naar de servicebalie en vroeg of ik even snel mijn pinpas mocht halen. Ze waren niet blij, maar ik kreeg een twijfelend akkoord. Terwijl ik mijn longen uit mijn lijf trapte, vlogen mijn gedachten alle kanten op: “Sorry kleintje, dat ik je dit aandoe!” En dat voor een boodschappenmand van +/- €20,- euro! Normaal had ik mijn hand er niet voor omgedraaid, maar nu zei ik tegen mezelf: “Dit doe ik noooooooit meer!”. Voor een paar maanden dan…. Maar hé! Ik heb het wel gered! Hihi!

Hoewel je lichaam je zo af en toe in de steek laat, of in ieder geval anders reageert dan je gewend bent, gebeuren er ook mooie dingen. Je baby voelen bijvoorbeeld. Wanneer gebeurt dat en wat voel je dan? Iedereen kan het je vertellen en de websites staan er vol mee, maar je moet het gewoon zelf ervaren. Ik kan het pas geloven nu mijn vriend het ook kan voelen. Het is iets magisch en ook wel een tikkeltje verslavend. Vooral als ik ‘s avonds in bed stap, of juist als ik ‘s ochtends wakker word, voel ik het bubbelen en ploppen, draaien en bewegen. Ik moet gewoon uitkijken dat ik niet te laat op mijn werk verschijn, want wat zeg je dan? Sorry dat ik te laat ben, maar ik was nog even met mijn buik aan het spelen? Nee, dan kijk ik toch uit naar het weekend, blijf ik lekker even een uurtje langer liggen.

Fijn weekend allemaal!

Zwangerschaps blog week 20

 

Newmom2be: Eef

Woont samen met haar vriend en verwachten hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen. She loves: interior & productdesign / concepting, brands & mediadesign / creativity / to dance / friends & fun / the sea / free to be you & me

Bewaren