Lachgas als pijnbestrijding

Lachgas als pijnbestrijding

Voorkant folder bevallen met lachgas geboortekliniekVoor wie?

Lachgas kan worden toegediend aan vrouwen die een wens hebben voor pijnbestrijding en gaan bevallen zonder medische complicaties. Lachgas wordt toegediend door de verloskundige. De verloskundige moet geschoold zijn om lachgas te kunnen geven. Bij een bevalling onder leiding van de gynaecoloog kan geen gebruik worden gemaakt van lachgas.

Ga je voor controle naar een verloskundigenpraktijk die niet is geschoold voor het toedienen van lachgas? Dan is er de mogelijkheid om de bevalling door de verloskundige van Verloskundig Centrum te laten begeleiden. Meer informatie hierover? Bel 070 305 1870.

Hoe werkt het?

De barende vrouw blijft bij volle bewustzijn. Het lachgas wordt via de longen in het bloed opgenomen, en vermindert de pijn na een paar ademhalingen vrijwel direct. De werking stopt enkele minuten na het beëindigen van de behandeling. Onderzoek laat zien dat vrouwen duidelijk minder pijn hebben. Bij ongeveer 50% van de vrouwen helpt lachgas voldoende en is geen andere pijnbestrijding nodig.

Vrouwen mogen lachgas gebruiken wanneer zij de instructies goed begrijpen. Lachgas kan alleen worden toegediend wanneer je in bed ligt. In bad bevallen is daardoor niet mogelijk.

Meer informatie

Meer informatie kun je vragen aan onze verloskundigen. Alle verloskundigen van het Verloskundig Centrum zijn geschoold in het begeleiden en toedienen van lachgas.

Bekijk hier de Folder lachgas Geboortekliniek.

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren