Eef: Zwangerschapsweek 36 en 37

Bevalling ready?

Rond deze tijd is je kindje helemaal in je bekken gedaald en ligt het klaar voor de grote dag. Wanneer die dag aanbreekt is voor iedereen een raadsel. Het is serieus aftellen en afwachten geblazen! Dat wij te maken hebben met een eigenwijze baby (van wie zou hij of zij het hebben met zulke ouders?) dat wisten we al vanaf dag één. Rond week 32 van mijn zwangerschap begon de kleine rustig met indalen (wat een goed teken is). Alleen ons eigenwijze kleintje heeft het voor elkaar gekregen om in week 36 gewoon nog even van positie te veranderen en ligt dus helemaal niet meer ingedaald. Niet gelijk een reden van paniek, er schijnen wel meer baby’tjes niet in te dalen. Je krijgt alleen een extra werkomschrijving mee: wat te doen als…..

En ik werd voor een extra controle doorgestuurd naar het ziekenhuis om even te kijken of het hoofdje niet te groot is of dat er niets voor de uitgang ligt, zoals bijvoorbeeld de placenta. Gelukkig is dat bij ons niet het geval, dus houden we het maar op een eigenwijze baby.

Waar ik nu rekening mee moet houden is het moment dat mijn vliezen breken. Als advies krijg ik mee dat ik dan gelijk moet gaan liggen en direct de verloskundige moet bellen. Ik zie het al voor me! Loop ik in de Kruidvat voor de laatste boodschappen, komt er een waterval aan vruchtwater, kun je op die “vieze” vloer gaan liggen! Hahaha! Gelukkig werd ik gerustgesteld met de woorden dat 70% van de bevallingen beginnen met weeën in plaats van het breken van de vliezen en dat het in de carrière van de verloskundige nog nooit is voorgekomen dat het in een winkel is gebeurd. Ik denk dan gelijk, zeg nooit nooit! Er zit niet voor niets een eigenwijze baby in mijn buik!

Langzaam aan begint het steeds meer te kriebelen… de bevalling… hoe zou dat gaan? Vaak krijg ik vragen als: ben je er bang voor? Zie je er tegen op? Eerlijk, ik maak mij er totaal niet druk over (op het Kruidvat scenario na dan). Iedere bevalling is anders, je weet niet wat je kunt verwachten en het loopt nooit volgens plan. Mijn plan is om geen plan te hebben! Ik zie wel wanneer en wat er gebeurd. Dat het geen pretje zal zijn, dat snap ik ook nog wel, maar hé! Er zijn er genoeg voor mij geweest en er komen er ook nog genoeg na mij. Ik laat het allemaal maar over mij heen komen.

Wel bereid ik mij voor en zorg ik dat alles klaar staat. Ons bed is vruchtwater en bevalling proef,  de “vluchtkoffer” staat klaar, het wiegje is helemaal ready en mijn huis is spik en span schoon! Dus jump ik van de ene high tea naar de andere lunch en begin ik gewoon aan ronde 2 in huis. Wil je weten wat ik allemaal in mijn “vluchtkoffer” heb gestopt? Aankomende week schrijf ik er een speciale editie over.

Babykamer preview Wiegje staat klaar

 

 

Newmom2be: EefZwangerschapsweek 32

Woont samen met haar vriend en verwachten hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen. She loves: interior & productdesign / concepting, brands & mediadesign / creativity / to dance / friends & fun / the sea / free to be you & me