Regelen

Tijdens de zwangerschap zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Wij hebben het één en ander voor jou op een rijtje gezet. Bekijk ook onze checklist zwangerschap.

Erkenning van je kind

Meer over het erkennen van je kind vind je op de pagina van ‘vader worden’.

Kraamzorg

Voor kraamzorg kun je kiezen voor Kraamzorg Wereld Wonder. Kraamzorg Wereld Wonder heeft contracten met alle zorgverzekeraars en zijn al meer dan 11 jaar een begrip in kraamzorg land. We werken nauw samen en hebben de beste ervaringen met Kraamzorg Wereld Wonder. Door de directe contacten en korte lijnen met de organisatie, wordt er veel waarde gehecht aan het oordeel van de verloskundige en/of kraamverzorgende. Uiteraard komt dit weer ten goede aan de zorg die wij en de kraamverzorgende verlenen. Tevens garandeert Kraamzorg Wereld Wonder dat er binnen 1 uur een kraamverzorgende aanwezig is, als er bevallingsassistentie nodig is.

Meer informatie over Kraamzorg Wereld Wonder vind je op de website bij Kraamzorg of via ons telefoonnummer 070 305 1870.

Wil je ergens anders kraamzorg regelen dan kan dat natuurlijk ook. Belangrijk is dat  deze organisatie de garantie kan geven dat er te allen tijde bevallingsassistentie binnen één uur ter plaatse is. Ook als je van te voren voor een bevalling kiest in de Geboortekliniek of in het ziekenhuis. Soms gaat de bevalling zo snel dat er geen tijd meer is om weg te gaan van huis en dan is bevallingsassistentie erg belangrijk.

Kraampakket

Waar je ook van plan bent te gaan bevallen, je hebt altijd een kraampakket nodig. Er zitten spullen in die nodig zijn voor de bevalling en de kraamperiode. Meestal kun je het kraampakket aanvragen bij je zorgverzekeraar en anders kun je er één kopen bij onze praktijk.

Zwangerschapsverklaring

Veelal heeft je werkgever een zwangerschapsverklaring nodig voor het aanvragen van je zwangerschapsverlof. Je kunt tijdens de controle vragen om een zwangerschapsverklaring, de verloskundige zal deze direct maken en meegeven. Mocht je de verklaring eerder nodig hebben dan de eerste controle, dan kun je ons bellen en de verklaring op een afgesproken tijdstip ophalen.

Zwangerschapscursussen

Het is aan te raden om tijdens de zwangerschap cursussen te volgen. Je kunt je (samen met je partner) voorbereiden op de bevalling en het ouderschap of juist een cursus volgen om tijdens de zwangerschap fit te blijven. Check je zorgverzekering, sommige zorgverzekeringen vergoeden zwangerschapscursussen. Voor meer informatie: zie extra’s.

Klossen en metalen po (ondersteek)

Vanaf 37 weken zwangerschap moet je bed voor de verloskundigen en kraamverzorgende op minimaal 70 cm en maximaal 90 cm werkhoogte worden gebracht. Ook al ben je van plan om in de Geboortekliniek te bevallen of het ziekenhuis. Het bed moet de gehele kraamperiode op deze hoogte blijven staan. Je kunt het bed op hoogte brengen door er klossen onder te zetten. De klossen en ondersteek kun je lenen vanaf 36 weken zwangerschap bij de Geboortekliniek (van te voren bellen 070 305 1870), onze locatie te Voorburg of Den Haag of de thuiszorg. Is het niet mogelijk om je bed te verhogen, dan is er de mogelijkheid om een verhoogd bed te huren bij de thuiszorg.

Wij werken nauw samen met Medipoint. Bestel je bedklossen, weegschaal en andere benodigdheden via via dit formulier, welke je kunt downloaden en opsturen, en ze brengen het gratis bij je thuis.

Voor de mannen: Vader worden