12 dingen die je moet doen voordat de 2e wordt geboren

Hoera! Je tweede baby is op komst. Een hele nieuwe ervaring en ook weer nieuwe dingen om aan te denken. Hieronder een lijstje van 12 tips om te regelen voordat jouw tweede kindje wordt geboren.12 dingen voor je 2e wordt geboren

1. Regel oppas voor je oudste kind.
2. Was de kleding die al lang op de plank liggen.
Zoek uit welke kleding je van je eerste kindje kunt gebruiken voor de nieuwe baby in je buik. Krijg je een kindje van hetzelfde geslacht dan is het gemakkelijk. Maar ook wanneer je nu een kindje krijgt van het andere geslacht kun je vaak nog neutrale rompertjes, shirtjes en mutsjes hergebruiken. Zoek alles uit en was het lekker schoon.
3. Haal alles wat je nodig hebt weer van zolder.
Denk aan het auto zitje, baby badje, box en flesjes. Bekijk wat je allemaal nog in huis hebt en wat je opnieuw moet aanschaffen (of lenen van vrienden/ familie).
4. Ruim gelijk op.
Tijdens het uitzoeken en van zolder halen kom je ook allerlei spullen tegen die je al lang niet meer hebt gebruikt en ook niet meer nodig hebt. Gooi dit lekker weg, of geef het aan een kringloopwinkel.
5. Sorteer de luiertas en vul aan.
6. Pak de tas voor je eerste kind.
Afhankelijk van wie op je oudste kind gaat passen is het goed om alvast een tas klaar te zetten. Denk aan een pyjama, een knuffel, extra kleding, luiers, zijn favoriete tussendoortje en een drinkbeker. Mogelijk heb je een leuk shirtje/ cadeautje gekocht voor zijn/ haar kleine broertje/ zusje. Stop deze ook gelijk in de tas.
7. Doe samen met je oudste kind nog een keer iets leuks/ bijzonders
Nog even extra en bewust genieten van jullie eerste kind, en een gezinnetje zoals het nu is. Want als er straks weer een kleine baby is, is het lastiger om de deur uit te gaan.
8. Zorg ervoor dat alles werkt.
Van het verwisselen van batterijen tot het weggooien van kapot apparatuur. Controleer of alles werkt en repareer/ vervang het indien dit nodig is.
9. Regel je verzekering
10. Schrijf tips op voor de oppas van je oudste kind.
De dag waarop jouw oudste kindje een broertje of zusje krijgt is een bijzondere dag. Bereid je kindje hierop voor en vertel ook de oppas hoe je hem/ haar hierop hebt voorbereid. Bijvoorbeeld een boekje over het krijgen van een broertje/ zusje die je oppas kan voorlezen.
11. Onderzoek of een dubbele kinderwagen handig is voor jou
12. Organiseer een babyshower/ laat aan je vriendinnen weten dat je dit leuk vind.
Want feestjes voor jou en je baby blijft leuk en bijzonder.