5x écht doen tijdens je zwangerschapsverlof

Je zwangerschapsverlof vliegt voorbij! Deze 5 dingen móet je doen tijdens je zwangerschapsverlof. Daarna is de kans groot dat je voor veel van deze dingen geen tijd meer hebt!

1. Veel slapen

Doe het zo vaak, veel en lang mogelijk! Je moet uitgerust zijn voor de bevalling, maar daarbij is het die laatste maand ook écht nodig. Dus doe dat middag-dutje, ga vroeg naar bed en slaap – nu het nog kan – uit. Je kunt echt alle slaap gebruiken nu. En wie weet spaar je nog wat op voor na de bevalling…

2. Jezelf verwennen

Met een massage, mani-padi, accupunctuur, facial én (niet óf!) de kapper.  Als je zwangerschapsverlof hebt zijn dit echt dingen die je zoveel mogelijk moet doen. Het is heel goed voor jou en de baby om je lekker even te ontspannen en bovendien heb je er over een tijdje een stuk minder tijd voor!

3. Trek de ‘Ik ben zwanger’ kaart zo vaak mogelijk

Geen zin in een afspraak of feestje? Een boete voor te hard rijden? Staat er een lange rij bij de kassa of is het druk in de tram? Trek de ‘ik ben zwanger kaart’. Het heerlijke van deze situatie is dat je alleen maar hoeft te zeggen: “Sorry, ik ben zwanger”. Je hoeft dan verder niets meer uit te leggen want iedereen zegt: “Oké, geen probleem!”. Dus gooi die buik vooruit en geniet nog even van dit voordeel.

4. Me-time

En dan bedoel ik ook echt even alleen zijn. Dus zonder man, andere kinderen of vriendinnen. Gewoon even wat tijd met jezelf doorbrengen. Geniet vooral van het feit dat je alleen kán zijn, aangezien er straks een baby is die 24/7 jouw aandacht wil.

5. IJs, chocolade, chips en snoep

Eet lekker die hele zak leeg! Gewoon omdat het kan, lekker is en goed voelt. Je bent nu toch al ‘dik’, die ene bak ijs of zak chips maakt de laatste maand toch niet meer uit! Je mag al zoveel niet en daarom dit lekker wel!

shutterstock_123052459