Belangrijk voor in je vluchtkoffer

Een vluchtkoffer zetten we allemaal klaar voor het geval dat je gaat bevallen. Maar wat is nu echt handig om erin te doen? Wat mag je absoluut niet vergeten en wat is gewoon handig om erbij te hebben? Wij hebben een aantal belangrijke spullen voor je genoteerd, bedank ons later maar 😉

Belangrijke papieren

Het klinkt zo logisch, maar dit zijn spullen wat je eigenlijk best snel kan vergeten. Denk hierbij aan de papieren van de verloskundige, je identificatiebewijs, zorgpas en eventueel een lijst met telefoonnummers welke gebeld moeten worden.

T-shirt voor bevalling

Je kunt ervoor kiezen om volledig naakt te bevallen maar de meeste vrouwen voelen zich dan toch niet helemaal comfortabel. Je maakt je op zo’n moment echt niet druk om hoe je eruit ziet of wat je aan hebt, maar om er een beetje op voorbereid te zijn is wel handig. Neem een ruim T-shirt mee (bijvoorbeeld van je vriend), dit zit lekker los maar je bent toch boven bedekt. Indien mogelijk adviseren wij een oud T-Shirt, de kans is namelijk erg groot dat het vies wordt.

Ontspanning

Het kan zijn dat je in het ziekenhuis behoorlijk lang moet wachten, bijvoorbeeld bij een ingeleide bevalling. Het is dus handig als je iets mee neemt voor ontspanning, zoals een boek of muziek.

Warme sokken

Tijdens de bevallen ben je natuurlijk nogal bloot down under en kunnen de voeten nog wel eens vergeten worden. De kans is groot dat je onderlichaam uren bloot is en hierdoor kunnen je voeten het koud krijgen. Neem daarom een paar lekkere warme sokken mee, zodat je naar je voeten geen omkijken meer hebt.

Iets voor je haar

Het klinkt misschien onbelangrijk, maar als je lang haar hebt is het fijn om je haar vast te kunnen maken. Neem een haarband of elastiekje mee zodat je geen last hebt van de haren in je gezicht.

Fototoestel of camera

Hebben jij en je partner besloten de bevalling te willen vastleggen? Zorg dan dat je toestel is opgeladen en in je vluchtkoffer zit. Wanneer je gaat bevallen denkt er niemand nog aan de camera die ergens in huis ligt. Inpakken die handel!

Pyjama en schone kleding

Na de bevalling ga je douchen en wil je daarna schone kleding aan. Als het ’s avonds is trek je liever je pyjama aan. Is het in de middag dan is het fijn als je makkelijke kleding voor overdag bij hebt.

Geld

Altijd handig om bij je te hebben! Je weet maar nooit wat je vergeten bent en wat je in het ziekenhuis of onderweg moet kopen. Ook handig als je bijvoorbeeld lekker een broodje filet americain wilt halen, dat mag wel na die 9 maanden!

Voor de baby

Dit is natuurlijk niet geheel onbelangrijk; spullen voor je baby! Denk hierbij aan kleertjes, sokjes, mutsje, jasje.. Dit past dan wel niet in de vluchtkoffer maar neem de Maxi Cosi mee! Jouw kleintje kan wegens veiligheid niet de auto in zonder de maxi cosi. En je wilt die kleine lieverd natuurlijk wel meenemen naar huis!!

 

Vond je bovenstaande informatie nou handig? Dan hebben wij een handige checklist voor jouw vluchtkoffer! Bekijk de checklist hier en print hem uit.

 

Bewaren