Blog Newmom2be: Bee

Zwangerschapskwaaltjes (week 27-28)

Iedereen krijgt er op den duur last van.. Zwangerschapskwaaltjes. De één al eerder dan de ander maar nu krijg ik er toch ook wel enigszins last van. Veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes zijn vermoeidheid, dit komt doordat er heel veel energie gaat naar de vorming van het kindje in je buik. Vaak plassen, ja ik breng geregeld een bezoekje aan de toilette voor een lullige drie druppels ?

Bandenpijn is een klacht waar je verderop in de zwangerschap last van kan gaan krijgen. Je baarmoeder wordt door verschillende banden op zijn plaats gehouden in het kleine bekken. Wanneer je baarmoeder gaat groeien rekken deze banden op. Bij plotse bewegingen of een verandering in je houding kun je dit voelen als een scherpe pijn in je onderbuik of liezen. Gelukkig is het onschuldig en helpt een warme kruik of rust. Waarschijnlijk kunnen de meeste zwangere dames mee praten over de stemmingswisselingen waar je last van kan krijgen. Een zwangerschap kan een echte emotionele rollercoaster zijn met al die hormonen die door je lijf gieren. Persoonlijk vind ik het bij mijzelf nog heel erg meevallen maar misschien moeten we mijn man vragen hoe hij hier over denkt ?

Ik heb de laatste tijd vaak last van kramp in mijn kuiten. Deze week was het er al vroeg in de ochtend, bij het ontwaken, goed ingeschoten. Ik hield het niet meer en de kramp hield maar aan. Mijn man, zo lief als hij is, ging direct tegenwicht geven aan mijn voet om zo de kramp te verlichten. Gelukkig dat hielp! Vervolgens zegt hij lachend tegen mij: “Ben je nu klaar om de tweede helft van de voetbalwedstrijd te spelen?” De grap drong niet direct tot me door, het was immers nog erg vroeg. Maar daarna lagen we dubbel van het lachen.

Zwangerschapskwaaltjes, je kunt er beter maar om blijven lachen. Je krijgt er uiteindelijk iets heel moois voor terug!

Newmom2be: Bee
Verwacht samen met haar man hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen.

She loves: sport & voeding / reizen / muziek / vrienden & familie