Blog van Newmom2be: Bee

Week 23 Een weekendje Napels

Ik hoor mezelf praten “we moeten wel op tijd gaan slapen hoor, anders red ik het niet dit weekend ?. Het is donderdagavond en we zijn onze tas aan het inpakken omdat we de volgende ochtend om 7.20 uur naar Napels (Italië) vliegen. Het idee: nog een keertje samen er tussen uit voordat de kleine meid er is.

Vrijdagochtend vroeg op Schiphol. Het is duidelijk dat ik zwanger ben, ik loop trager dan normaal en ondertussen heb ik zowel het ontbijt van mijn man als van mijzelf opgegeten. Hij eet in Italië wel een ontbijtje, is toch veel lekkerder. In Napels treffen we het met het weer. Ondanks de wat regenachtige voorspellingen is het droog en redelijk zonnig als we aankomen. Ons hotel ligt centraal in het centrum en kunnen we makkelijk vinden. Nou, tassen droppen, even opfrissen en dan op ontdekkingstour in het historisch centrum van Napels. Ik heb een mooie planning voor de komende dagen, benieuwd of dat allemaal gaat lukken.

We hebben het al snel door, wij zijn in een walhalla voor foodies terecht gekomen. Op elke hoek van de straat, of beter gezegd bijna iedere winkel heeft heerlijk eten in de verkoop. Van lekkere Italiaanse gebakjes en koekjes tot heerlijk vers brood en niet te vergeten de alom bekende Napolitaanse pizza. Wij kijken onze ogen uit en zijn geneigd alles te willen proeven. Nu met mijn zwangerschap merk ik dat ik nog meer trek heb en dus is de verleiding hier groot. Dat wordt planning aanpassen en extra tijd reserveren voor heerlijk eten en kleine espresso’s aan de bar.

Uiteindelijk hebben we heel veel gezien en gelopen, dit merkte ik erg in mijn benen en banden. Eerste keer dat ik hier last van had. Gelukkig hadden we toch besloten ook de tijd te nemen voor al het lekkere eten dat Napels ons te bieden had en kon ik tussen alle musea bezoekjes, de verschillende wijken en alle bezienswaardigheden door heerlijk uitrusten in barretjes. Het bleek een weekend te zijn waarin ik niet alleen ben gegroeid vanwege de baby in mijn buik maar vooral door al het lekker eten.

Newmom2be: Bee
Verwacht samen met haar man hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen.

She loves: sport & voeding / reizen / muziek / vrienden & familie