Blog van Newmom2be: Eef

De zwangerschapstest, het hartje voor het eerst beluisteren, een officiële termijnecho en het grote nieuws delen. Allemaal momenten die zwangeren in korte tijd mogen meemaken. Sinds een aantal weken mag ik mij ook voor het eerst bij deze doelgroep voegen. Als nieuwbakken mom2be is het idee ontstaan om mijn gedachten en ervaringen één keer in de week met jullie te delen.

Inmiddels ben ik al 18 weken zwanger, maar had ik even de tijd nodig om van de plankenkoorts af te komen. Op een gegeven moment kom je tot het besef, dat je eigenlijk gewoon moet beginnen met schrijven. We gaan dus even in een sneltreinvaart door de eerste weken en af en toe zal ik nog een “throwbacktuesday” erdoor heen gooien, maar in principe houd ik jullie elke week up-2-date.

De eerste weken waren turbulent. Je voelt van alles, van enorme blijdschap tot alleen maar willen slapen. En aan eten denken: ho maar! Nu ben ik één van de “gelukkige” die tot nu toe nooit boven de pot heeft gehangen en mij hoogstens drie weken écht naar heb gevoeld, maar mijn lichaam vertelde mij echt wel: Hallo, je bent zwanger! Of was het gewoon een licht griepje… ?

Een eerste echo liet ons zien dat er echt een ieniemienie stipje in mij zit en het hartje al klopt. Kijkend naar het scherm vind ik dat zo bijzonder, maar ik kan niet geloven dat dit daadwerkelijk in mij zit. En dan begint het… je maakt afspraken met de verloskundige en moet over van alles nadenken. Bijvoorbeeld: hoe ga je het vertellen aan je vrienden en familie? Wil je weten hoe wij het verteld hebben? Dat bewaar ik nog even voor een eigen “throwbacktuesday”.

Zwangerschapsblog van week tot week

 

Newmom2be: Eef

Woont samen met haar vriend en verwachten hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen.

She loves: interior & productdesign / concepting, brands & mediadesign / creativity / to dance / friends & fun / the sea / free to be you & me