Eef: Ons kleine dondersteen!

Week 27 & 28

Rond zwangerschapsweek 28 moet je de kleine elke dag kunnen voelen. Is dit niet het geval, dan mag je direct de verloskundige bellen. Ons kleintje was de afgelopen twee weken al een dondersteen en werd steeds rustiger en rustiger. Waarschijnlijk omdat ik juist steeds drukker en drukker werd… ik heb me namelijk niet elke dag aan mijn ‘minder-uur-werken-afspraak’ gehouden en me dus niet zo rustig gehouden.

Er waren ook zoveel leuke projecten (op mijn werk) dat ik dat natuurlijk niet kon missen! Zo stond ik opeens met collega’s (met mooi weer) op het strand voor een fotoshoot. Een paar dagen later was er een filmploeg van TVWest in onze Geboortekliniek (binnenkort meer hierover) en het was weer tijd om ons te buigen over nieuwe bedrijfsplannen. Om nog maar te zwijgen over het organiseren van een verjaardagsfeestje. Tja…. dan wordt jezelf rustig houden wel een hele uitdaging!

Maar na 1,5 dag niks meer gevoeld te hebben, begon het toch een klein beetje te knagen. Ik vermoedde dat het niets zou zijn, maar aangezien je nu altijd aan de bel moet trekken, nam ik toch maar even contact op met de verloskundige. Zij vertelde mij ook dat het niet gelijk iets hoeft te zijn, maar dat ze mij wel wilt controleren… en wel NU! Wait, what? Nu… NU? Zelfs een uurtje wachten was niet meer mogelijk.

Super fijn natuurlijk dat je direct terecht kan, maar door de snelheid raakte ik toch lichtelijk in paniek. Paniek voor niets, dat wist ik ook wel, maar je gevoel en je hersenen doen toch rare dingen met je. Maar eenmaal daar: het hartje klopte nog voortreffelijk, mijn eigen bloeddruk was perfect en de verloskundige kreeg er zelfs, met wat massage en technieken, een beweging uit. Met ademhalingsoefeningen en dezelfde aangeleerde technieken gingen we met een gerust hart naar huis. En onze kleine dondersteen? Die is weer back on track!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren