Eef: Zwangerschapsblog week 34 en 35

Zwangerschapsverlof…. iets waar ik toch een beetje tegenop zag, want wat moet je opeens met al die vrije tijd! Ik heb mezelf even de tijd gegund om af te kicken en inderdaad te gaan genieten van deze bijzondere periode. Eerlijk is eerlijk, het gaat me beter af dan gedacht. De dagen vliegen en zo zie je maar weer, ik ben alweer twee weken thuis.

In het begin voelde het als een paar dagen vrij, nu voelt het als vakantie en zo langzamerhand wordt ik weer nieuwsgierig naar mijn werk. Helaas, pindakaas! Laat het los, want dat zit er voorlopig even niet in. En dat is misschien maar goed ook…. In de afgelopen twee weken heb ik het hele huis op zijn kop gezet! Alle kasten moeten opgeruimd zijn, elk hoekje MOET (van mijzelf dan) schoon! Stukje bij beetje, want echt snel lukt ook niet meer, kan ik al mijn punten doorstrepen. Het gaat me toch niet gebeuren dat de verloskundige of de kraamverzorgende over de vloer komt, een kast open trekt en denkt: nou, nou Eef….

Ik heb liever dat ik nu alles aanpak en straks echt tijd heb voor een hele hoop gezelligheid met vrienden en familie, dan dat ons kindje eerder komt en alles nog een puinhoop is (in mijn ogen dan). Ik weet het, de welbekende zwangerschapstik is echt begonnen oftewel: Nesteldrang.

De schoonmaak uitbarstingen werden zo nu en dan nog onderbroken door leuke en minder leuke verrassingen. Zo werd ik op zondag weggelokt door mijn eigen vriend, die natuurlijk in het complot zat (die pak ik nog wel terug! hihi). En werd ik verrast door een super leuke en gezellige babyshower van mijn vriendinnen en familie. Een onvergetelijke middag met een heerlijke high tea, gezelligheid en mooie cadeaus!

Babyshower

Maar ik belandde ook voor een extra controle in het ziekenhuis. De zwangerschapsjeuk nam wel erg serieuze vormen aan en de klachten konden duiden op ernstige aandoeningen. Voor de zekerheid werd ik doorgestuurd om even bloed te prikken, maar eenmaal daar kreeg ik een algehele zwangerschapscheck en werd ik door de hele medische molen gehaald. Gelukkig konden ze alles uitsluiten en is het alleen bij een geschrokken middag gebleven. Eén voordeel, ik kon wel een keer extra naar ons kindje kijken en luisteren.

Een tipje van de sluier…. we zagen een kindje met een volle bos haar! Oehhh ik word zo nieuwsgierig naar ons kleintje! Nog even een paar weekjes wachten en dan mag ik hem of haar live bewonderen!

Newmom2be: EefZwangerschapsweek 32

Woont samen met haar vriend en verwachten hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen. She loves: interior & productdesign / concepting, brands & mediadesign / creativity / to dance / friends & fun / the sea / free to be you & me