Eef: Zwangerschapsweek 29 & 30

Op vakantie met een ‘Big Belly’ , is dat wel zo verstandig? Dat heb ik mij meerdere keren afgevraagd… maar nu onze twee weken vakantie ingegaan zijn, hebben we de knoop doorgehakt. We gaan er nog lekker tussenuit. Tijdens onze vakantie zit een deel van onze vriendengroep in Frankrijk om mee te fietsen en lopen met de Alpe D’ HuZes. Onze vakantiebestemming wordt dus Vive La France, om eerst hun aan te moedigen en daarna door te rijden naar de kust.

Eef en haar vakantie in Frankijk

Een vakantie met 29 en 30 weken zwangerschap, vraagt toch om iets meer uitzoekwerk dan anders. Hoe zal de autorit gaan? Hoe kom ik de Alpe d’ Huez op (de rest gaat allemaal lopen of fietsen)? Mag ik tijdens mijn zwangerschap nog wel tot die hoogte komen? Hoe pak ik mijn rust als de dag om 03:00 uur ’s nachts begint en je tot ongeveer 20:00 uur ’s avonds bovenop de berg vertoeft? Oké, misschien ben ik een type die TE veel nadenkt. Die na het speuren op internet en het bespreken met de verloskundige nog steeds denkt: is dit echt wel slim? Tja… ik wil gewoon niet iets over het hoofd gezien hebben, waarvan je later weet, dat juist dat niet slim was geweest.

Al dat denkwerk is toch iets waar ik gek van wordt. Normaal ben ik niet zo moeilijk en maak ik mij nergens druk om, maar bij alles wat je nu doet en eet ben je verantwoordelijk voor het kleintje in je buik. Daarbij komt nog dat je niet even kan kijken hoe het daarbinnen gaat. Je hebt de controle, maar ook totaal niet. Oké, nu klinkt het net of al deze gedachten een grote belemmering op mijn vakantie zijn geweest. Dat is niet zo. We hebben enorm genoten!

Zwangerschapsblog week 30Overal is een oplossing voor, dus heb ik zelfs tot twee keer toe bovenop de Alpe d’ Huez in een auto bijgeslapen. Aan de kust hebben we extra gerelaxt, heb ik continue gesmeerd met factor 50 en onder een parasol gezeten met een luchtige doek over mijn buik. Gezwommen met hoed en zonnebril op, door de Franse straatjes gelopen en daarna gewoon even een extra terrasje gepakt om bij te komen. Heel vervelend! Een kok aan het gillen gemaakt, omdat ik een keer totaal doorbakken rundvlees bestelde. Een ijsmeisje haar hele toko heeft doorgespit om erachter te komen of het ijsje dat ik bestelde wel echt gemaakt was van alleen maar gepasteuriseerde ingrediënten. Ja, we hebben gelachen, genoten en gerelaxt.

De twee weken vakantie zijn voorbij gevlogen! Alleen de Franse bedden mis ik niet, want man, man, man wat zijn die bedden klein en hard en van een airco hebben ze ook nog nooit gehoord! Nee, ik ben normaal geen druktemaker, maar nu ik midden in de nacht de kamer uitdreef, lag te wachten tot ik weer mocht opstaan en mij weer ging druk maken of dit niet slecht was voor het kleintje in mijn buik, ben ik ook wel blij dat ik vanavond weer heerlijk in mijn eigen bed mag slapen.

Newmom2be: Eef Zwangerschapsblog van week tot week

Woont samen met haar vriend en verwachten hun eerste kindje. De komende weken neemt zij jou mee in haar gedachten en ervaringen. She loves: interior & productdesign / concepting, brands & mediadesign / creativity / to dance / friends & fun / the sea / free to be you & me