Hoe overleef je een zwangere vrouw.

Zwanger zijn kan soms best lastig zijn, denk aan hormonen, misselijkheid, spugen en vermoeidheid. Dan veranderd ook nog eens je hele lijf, dus niet zo gek dat we af en toe even niet te genieten zijn. Maar, wat kun je nou het beste (niet) doen als je te maken hebt met een zwangere vrouw? We zullen de papa’s (en oma’s, opa’s etc.) even een beetje weg wijs maken hierin.

  1. Haar alles laten doen

Tijdens de zwangerschap is er natuurlijk zwangerschapsverlof. Maar verwacht niet dat de zwangere dame, omdat zij toch thuis zit, alles in haar eentje gaat doen. Als je dus niet de wind van voren wilt krijgen of een schoen naar je hoofd, help dan een beetje mee. Kook af en toe voor haar, help met de was en pak jij zo nu en dan de stofzuiger.

  1. Zeg nooit tegen haar dat ze groot, dik etc. is.

Misschien is dit een beetje overbodig, maar we zeggen het toch nog even. Zeg nooit tegen haar dat ze er dik uitziet, of groot, rond etc. Misschien bedoel je het goed, dat ze ‘’een mooie grote ronde buik heeft’’. Dit kan zij verkeerd opvatten en zich onzeker gaan voelen over haar uiterlijk.

  1. Ga mee in de zwangerschapswereld

Dit is echt voor de papa’s: sluit je niet af voor de wereld van zwangerschap! Het is ook voor jou belangrijk om je te verdiepen in wat er komen gaat. Verzet je niet tegen de afspraken waar ze je mee naar toe wilt nemen, van verloskundige tot inkopen doen.

  1. Zeg niet dat ze overdrijft

Het is volkomen normaal dat ze uit het niets gaat huilen of omdat ze niet weet wat ze aan moet. Het lijkt iets onbenulligs, maar door de hormonen kan het in haar ogen een big deal zijn. Het is aan jou om haar te troosten en het probleem samen met haar te kunnen oplossen.

  1. Maak geen probleem van haar food-cravings

Een zwangere vrouw heeft nu eenmaal gekke eetgewoontes. Het is alleen maar vervelend wanneer iemand daar moeilijk over gaat doen. Dus, geeft haar die pot augurken en maak er geen big-deal van. De smaak van een zwangere vrouw kan rare combinaties opleveren.

 

Heb jij nog handige tips? Laat het ons weten onder onze Facebook post!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren