Wat je tijdens je zwangerschapsverlof zeker moet doen

Wat je tijdens je zwangerschapsverlof zeker moet doen
Of het nu je eerste of tweede, derde of zelfs vierde kindje is, deze dingen wil je zeker nog even doen:

Slaap kindje slaap

Natuurlijk is het heerlijk om je creativiteit helemaal uit te leven op de allermooiste babykamer. Maar het allerbelangrijkste voor je baby is een veilige plaats om te slapen. Of je nu kiest voor een luxe babykamer, het wiegje waar je zelf nog in hebt geslapen of een co-sleeper, zorg dat het klaar staat en je daar geen omkijken meer naar hebt.

Veilig naar huis

Of je nu kiest voor een thuisbevalling, een kraamhotel of een bevalling in het ziekenhuis, zorg dat je weet hoe het autostoeltje gemonteerd word en hoe je je baby veilig vastzet.  Wel zo fijn als je straks lekker naar huis mag met je kersverse baby en daar geen stress meer van hebt.

Bereid je voor

Ga je straks borstvoeding geven? De kans van slagen neemt aanzienlijk toe als je je goed voorbereid. Veel kraamorganisaties bieden speciale borstvoedingscursussen aan, waarbij een lactatiekundige je helemaal voorbereid op je borstvoedingstijd

Uit eten

Plan een etentje met je partner. Als straks je baby geboren is gaat even alle aandacht naar het jongste gezinslid. Ook als het niet je eerste kindje is, is het zeker leuk om nog een keer lekker samen uit eten te gaan voor het nieuwe broertje of zusje komt.

Babywasjes

Mocht je het nog niet hebben gedaan; babywasjes! Van rompertjes en sokjes tot lakentjes en het eerste pakje. Niets is zo schattig als al die kleine kleertjes aan de waslijn; fotomoment!!

Luiers, luiers, luiers

Je zult versteld staan hoeveel luiers zo’n minimensje verbruikt. Wel zo handig dus om deze alvast in huis te hebben. Shop ze eenvoudig online, of houd de aanbiedingen in de gaten bij de supermarkt en drogist.

Regel een oppas

Heb je al een kindje of een huisdier? Zorg dat je een oppas geregeld hebt. Je weet immers nooit wanneer de bevalling begint en hoe lang het gaat duren. Gaan je kindjes logeren als de bevalling begint? Zet dan ook voor hen vast een tas met slaapspullen klaar.

Zet je vluchtkoffertje klaar

Zet je weekendtas in je slaapkamer zodat je telkens wanneer je wat bedenkt dit in de tas kunt doen. Zijn er zaken bij die je nog dagelijks gebruikt? Noteer ze dan op een briefje zodat je (partner) niets vergeet!

Inslaan

Heerlijk als je je tijdens de kraamtijd helemaal terug kunt trekken met je baby. Zorg dan ook dat je voldoende voorraad in huis hebt en eventueel een aantal maaltijden vooruit maakt die je in kunt vriezen. Zo heb je straks alle tijd om lekker van je baby te genieten!

Uitslapen

Zodra je baby is geboren verandert je ritme compleet, enkele keren per nacht wordt je wakker voor voedingen en je wekker heb je voorlopig niet meer nodig. Geniet dan ook nog even lekker van lang uitslapen, de komende jaren zal dat niet meer zo vaak gebeuren!

Bron: Blog RondomEva.nl