Wat je wilt weten voordat je moeder wordt

Hoe is het nu eigenlijk om voor het eerst een kind te krijgen en op te voeden? Tja, moeder worden is eigenlijk één groot raadsel. Je kan er pas echt over meepraten als je zelf moeder bent. Want baby’s met uitgebreide gebruiksaanwijzingen, worden nu eenmaal niet geboren. Helaas pindakaas….

Zwangerschapsaankondiging

1. Douchen

Je bent alleen al ontzettend gelukkig als je gewoon eventjes (alleen) kunt douchen. Héél snel, voordat je baby je weer nodig heeft.

2. Dág mooie hoge hakken

Al die mooie hoge hakken in de kast? Moet je nagaan hoeveel uur kinderopvang daar staat!! En het ‘mooiste’ is: je draagt ze niet eens meer, omdat je voeten groter zijn geworden na je zwangerschap.

3. Welk huishouden?

Voor de geboorte van je kind was je huis helemaal spik en span in orde. Na de geboorte? Laten we het daar maar niet over hebben…

4. Boobies

Je borsten gaan van normaal tot oh-my-god-grote cup en daarna voelen ze alsof ze van beton zijn.

5. Comfortabel fashion?

Een dikke trui met joggingbroek. Gewoon omdat het kan. Zonder schaamte.

6. Echte vrienden

Je realiseert je welke vrienden echt belangrijk voor je zijn, wanneer je voor een borrel een echte oppas moet inhuren en je je mooi wilt aankleden.

7. Slaaaaaaap

Zes uur lang slapen, zónder onderbrekingen, voelt alsof je de loterij hebt gewonnen.

8. en die fases…. 

Ben je net gewend aan de nieuwe fase van je baby en weet je wat hij of zijn nodig heeft, begint er alweer een nieuwe fase. Help!

Mama geworden? Alles veranderd. 

Oké, alles is dus anders na het krijgen van je eerste kind. Lichamelijk en geestelijk. Alles! Jij bent niet meer het belangrijkste op de wereld, maar dat is je zoon of dochter. En toch zou je het voor geen goud willen veranderen!

Kersverse ouders op de roze wolk

Bron: Fabmama, Huffington Post. Uitgelichte afbeelding 1 en afbeelding 2