Zwanger tijdens de zomer

De hete zomerdagen zijn alweer volop aan de gang en soms is dat niet zo lekker als je zwanger bent. Wij begrijpen je helemaal! Hopelijk helpen deze tips je een beetje de warme dagen door.

Drinken

Oke misschien is dit een klein beetje een overbodige tip, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: blijf genoeg drinken! Dit geldt natuurlijk voor iedereen, maar wanneer je zwanger bent is dit al helemaal belangrijk. Krijg je dorst? Dan ben je dus al te laat. Ben je water zat? Je kunt natuurlijk zelf heerlijke drankjes maken met water, fruit, komkommer, citroen etc. Wordt drinken toch nog een feestje!

Ijsjes eten

Een andere manier om vocht binnen te krijgen en te kunnen afkoelen is ijsjes eten! Dan hebben we het natuurlijk niet over die heerlijke cornetto’s of magnums (oke, vooruit eentje dan!) maar juist de raketjes, peren ijsjes…water ijs dus!

Afkoelen

Als je er een mogelijkheid voor hebt, probeer dan af te koelen in het water. Een frisse duik nemen werkt niet alleen verkoelend, maar door het water ben je gewichtloos en hierdoor hebben je spieren en gewrichten verlichting.

Geen middagzon

Niemand zou eigenlijk op het heetst van de dag (tussen 12:00 uur en 15:00 uur) in de zon moeten zitten. Maar tijdens je zwangerschap al helemaal niet doordat je sneller verbrand. Natuurlijk is het van belang dat je een goede zonnebrandcrème gebruikt met een hoge factor.

Houd je rustig

Je druk maken om bijvoorbeeld de weekendboodschappen, het gras maaien en je bed verschonen is op warme dagen geen aanrader. Wil je dit toch doen? Doe het dan vroeg in de ochtend of ’s avonds zodat het wat koeler is.

Dutjes

Ook deze tip valt een beetje onder ‘’houd je rustig’’ maar willen we toch nog even apart noemen. Probeer een dutje te doen (tussen 12 en 3 bijvoorbeeld?!) om je lichaam rust te geven. ’s Nachts slaap je misschien ook slecht door de warmte, dus dan is dit geen gek idee!

 

 

 

Bewaren