Kwaaltjes; wat niemand je vertelt

Misselijk zijn, moe zijn… Dat kennen we nu wel als je zwanger bent. Zelfs als je niet zwanger bent, weet je dat dit bij een zwangerschap hoort. Maar, er zijn ook kwaaltjes waar je niemand iets over hoort zeggen terwijl ze er wél zijn. Als niemand anders het doen, vertellen wij het je wel! Daar komen ze!

Geboorte aangifte

  1. Grote(re) voeten

Dat tijdens je zwangerschap je kleding strakker gaat zitten, dat weten we allemaal. Dat is nu eenmaal zo. Wat niemand je verteld is dat ook je voeten kunnen gaan groeien! Je schoenen kunnen daadwerkelijk te klein worden, niet alleen door zwelling maar echt door groeiende voeten. Doordat je extra gewicht en meer flexibiliteit in je gewrichten hebt neemt de hoogte van het voetgewelf af. Hierdoor worden je voeten langer en breder. Tijd voor nieuwe schoenen dus! (vervelend..)

  1. Haaruitval

Ze zeggen 9 maanden zwanger, 9 maanden ontzwangeren. Logisch ook, want alle hormonen moeten je lichaam ook weer uit en dat heeft z’n tijd nodig. Wat je namelijk niet weet is dat zelfs na de bevalling je nog last hebt van een kwaaltje. Je kan namelijk last krijgen van haaruitval. Gelukkig groeit het weer aan!

  1. Kokhalzen

Misselijk zijn kennen we wel als zwangerschapskwaaltje. Maar het kokhalzen alleen kan ook als kwaaltje gezien worden. Sommige vrouwen spugen niet maar kokhalzen alleen maar, soms de hele dag door. Dit kan ontzettend vervelend zijn, zeker als je nog aan het werk bent, in de supermarkt loopt of visite hebt.

  1. Jeuk, jeuk, jeuk!

Jeuk wordt veroorzaakt door het oprekken van de huid. Het meeste komt dit voor op de buik, borsten of bovenbenen. Je kunt dit natuurlijk zoveel mogelijk insmeren maar sommige vrouwen krijgen echt overal jeuk. Bijvoorbeeld op je hoofd, armen, nek, noem maar op! Je kunt zorgen dat je voldoende water drinkt en goed smeert. Als het niet uit te houden is, dan is een bezoekje aan je huisarts zeker aan te raden.

  1. Boeren (oeps)

Oke, het is niet erg vrouwelijk en heel fris maar soms is er niets aan te doen! Tijdens de zwangerschap kun je ontzettend goed boeren. Nog zo’n talent die je er ineens bij hebt naast het maken van een baby!

  1. Last van de ogen

Dit is er eentje, hier hoor je vrij weinig over. Je kan dus ontzettend last van je ogen krijgen, dit hoeft dus niet de hooikoorts te zijn! Het kan namelijk komen doordat je weerstand minder is geworden. Hier kun je dan gelukkig wel weer wat aan doen: oogdruppels via de huisarts.

  1. (Moeder)vlekken

Oke, het is niet 100% zeker maar er gaan wel verhalen over rond. De kans is er dat je door de hormonen nieuwe (moeder)vlekjes krijgt op de huid. Hier heb je gelukkig verder helemaal geen last van, dus dit kwaaltje valt wel mee!

  1. Haren overal

Naast moedervlekken hebben ook dit kwaaltje te danken aan de hormonen. Helaas krijgen we haargroei op de gekste plekken. Denk aan op je buik, je borsten, je gezicht.. overal dus! Nou, laat het epileren, scheren of harsen maar beginnen!

Bewaren

Bewaren