Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof uitgelegd!

Zwangerschapsverlof

Je bent zwanger je bent op zoek naar informatie over zwangerschapsverlof? Wil je weten of je er recht op hebt of ben je op zoek naar een eenvoudige manier om uit te rekenen op welke datum je verlof ingaat en wanneer je verlof eindigt? Dan hebben we in dit artikel de juiste informatie voor je! Iedereen die in loondienst werkt, zelfstandig ondernemer is of een uitkering ontvang en moet gaan bevallen heeft recht op zwangerschapsverlof. Dit verlof bestaat in werkelijkheid eigenlijk uit twee delen, namelijk het zwangerschapsverlof en het bevallingsverlof. De duur van het zwangerschapsverlof in totaal is altijd minstens 16 weken.

De duur van het zwangerschapsverlof

Tijdens je zwangerschap heb je recht op dit zwangerschapsverlof vanaf 6 tot 4 weken voor je uitgerekende bevallingsdatum tot en met de dag van je bevalling.

Duur bevallingsverlof

Naast het bovengenoemd verlof heb je ook nog eens recht op 10 weken bevallingsverlof, ook als je baby later geboren wordt dan aanvankelijk berekend. De periode van je zwangerschapsverlof en bevallingsverlof samen is dan dus langer dan 16 weken. Op de dag na je bevalling gaat het bevallingsverlof in.

Te vroeg of te laat geboren

Het kan natuurlijk zo zijn dat je baby te vroeg of te laat geboren wordt. In het geval van een te laat geboren baby zal je zwangerschapsverlof langer duren dan de 16 weken zoals eerder genoemd. Bij een te vroeg geboren baby wordt de termijn verrekent met het bevallingsverlof.

Het zwangerschapsverlof bij een te vroeg geboren baby

Is je baby te vroeg geboren, dan worden de dagen die je minder dan 6 weken zwangerschapsverlof hebt gehad opgeteld bij je bevallingsverlof. Het verlof is dan dus altijd 16 weken, stop je 6 weken voor de uitgerekende datum met werken en je baby komt 1 week eerder ter wereld dan heb je dus 5 weken zwangerschapsverlof en 11 weken bevallingsverlof. Het totaal blijft dus 16 weken!

Je baby te laat geboren

Wordt je baby te laat geboren dan tel je de dagen dat je baby na de uitgerekende bevallingsdatum wordt geboren op bij de termijn van 16 weken. Je totale zwangerschapsverlof wordt daardoor dus langer dan 16 weken. Stop je wederom 6 weken voor je uitgerekende datum en wordt je baby twee weken later geboren dan is je totale verlof dus opgebouwd uit 8 wekenzwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. De totale lengte van je verlof wordt hierdoor dus 18 weken.

Hoe is jouw situatie?

Ben je in loondienst, ben je zelfstandige of ontvang je een uitkering? Iedereen heeft recht op zwangerschapsverlof. Hieronder hebben we de verschillende situaties uitgelegd!

Zwangerschapsverlof aanvragen bij je werkgever

Het zwangerschapsverlof en bevallingsverlof dienen uiterlijk 3 weken voor de ingangsdatum aangevraagd te worden bij je werkgever, minimaal 7 weken voor de uitgerekende datum. Je zult een verklaring, waarin je uitgerekende datum staat, van je arts of verloskundige bij de aanvraag moeten bijvoegen. Een werkgever mag een zwangerschapsverlof nooit weigeren!

Verlof/zwangerschapsuitkering aanvragen in een uitkeringssituatie

Heb je tijdens je zwangerschap een ww-uitkering, een ziektewetuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering dan gaat de aanvraag voor een zwangerschapsuitkering via het UWV (link: Zwangerschapsuitkering aanvragen). Dit moet minimaal 8 weken voor de uitgerekende datum gebeuren.

Zwangerschapsuitkering zelfstandige

Ben je zelfstandig ondernemen ten tijde van je bevalling dan heb je recht op de regeling Zelfstandig en Zwanger (ZEZ). link: ZEZ-uitkering aanvragen?

Bron: rijksoverheid.nl